We vragen de media vaak om “echte vrouwen met echte lichamen” in hun mode reportages te laten zien. En nu wordt het lastig. Want wat bedoelen we precies met “echte vrouwen”?

Zoals we net hebben besproken, zijn modellen dus geen goede weergave van de gemiddelde Nederlandse vrouw. Maar als we ieder model vervangen door een vrouw van 1,70 m lang en 70 kg zwaar, dan zijn we er ook niet. Waarom niet? Omdat er veel vrouwen zijn met maten die van dit gemiddelde afwijken. Conclusie: een gemiddeld lichaam bestaat niet.

Dames, het wordt tijd dat we beseffen dat we allemaal anders zijn. Grote borsten, kleine borsten, smalle heupen, brede heupen, zware bovenbenen, dunne benen, gespierd, lange benen, dikke kuiten, smalle taille, brede schouders. Ieder van ons is net zo vrouwelijk als de rest. De kledingindustrie ontwerpt en maakt kleding voor slechts een lichaamstype. Simpelweg omdat het teveel werk is om te laten zien hoe een bepaald kledingstuk past bij de verschillende soorten vrouwen.

Gelukkig zijn er initiatieven die je niet de maat nemen. Die rekening houden met “afwijkende” lichaamsmaten en figuurtypen. Sleeves & Legs gaat dit ook doen. Voor alle toekomstige patronen geldt dat ze naast de standaardmaten, ook besteld kunnen worden in jouw eigen lichaamsmaten.  We gaan de modellen showen op “gewone” maten maar ook op afwijkende maten. Zodat jij meteen kan zien of dit model geschikt is voor jouw lijf. Want daar maak je uiteindelijk kleding voor!

Wil je meer weten over de toekomstige modellen, patronen of eventueel zelfs patronen testen voor Sleeves & Legs, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Want nieuwsbrieflezers hebben een streepje voor!